Thursday, December 16, 2010

Suka!!

Sekarang mood tengah happy.. so meh nak cerita sikit tentang apa yang digemari kanak2.. tapi .....
bukan kanak-kanak je yg suka.. semua orang boleh jadi suka, termasuklah sy.. hehe.. 

Bila cerita bab kartun.. hanya ada beberapa siri animasi yang berjaya buat sy bertahan lama menonton televisyen.. sebab biasanya, bab2 kartun ni tak berapa minat.. ada orang boleh layan semua cerita kartun tak kira jenis.. tapi apa yg sy minat.. itu je yg sy tgk.. biasanya yang tak payah baca sarikata la.. sebabnya???
 malas nak baca.. hahaha! 

Mula-mula nak cerita tentang kartun KELUANG MAN.. 
lawak gak cite ni.. teringat macam mana si Borhan ni berkenalan dengan awek dia si Aisyah yang cun melecun.. suka sangat tengok.. kartun pun sweet bila bercinta.. dah la dapat awek cun + baik.. 
bahagia je tgk diorang.. 
Lagu tema cite ni pun still hafal sampaila sekarang.. suka sgt nyanyi..
Dengar sekali memang macam lawak je lagunya.. tapi kalau dah tiap2 minggu layan, jadi favourite song jugakla time dulu-dulu..


ANAK-ANAK SIDEK pun best.. 
dulu memang tunggu je cite ni.. suka tengok budak2 ni gado.. 
macam kehidupan seharian kitala dengan adik beradik yang lain.. 
kartunnya pun chumelll... :)


haha.. ni USOP SONTORIAN.. 
kartun ni pun jadi kesukaan gak dulu2.. watak budak2 kat kampung ni memang kelakar..

Budak SHIN CHAN ni lagila kelakar.. 
degil + bijak + nakal sangat2.. hoho.. 
macam manalah idup kalau dapat anak nakal macam dia ni.. 
anak murid nakal pun dah pening rasa nak menjerit sekuat hati.. 
apepun cite ni sgt best.. 
suka bila budak shin chan ni usik2 mak dia..
 lawak2!!


Yang ni paling Chumeeeeeeeeeeeelll.. UPIN & IPIN.. 
kartun ni sgt sweet dengan suara + rupa, sgt cute.. suka tengok kartun ni sebab semuanya chumeell dan bijak2.. banyak nilai2 murni jugak dalam cite ni.. Layan bape lama pun takpe sebab sgt seronok.. =)



Bila tengok cite2 kartun ni memang boleh lupala segala duka lara yang mengganggu jiwa..
boleh buat diri sentiasa tersenyum dan ketawa..
walaupun umur dah meningkat dewasa..
hahahaha.. luv sgt2!!


8:05 PM
16 Disember 2010


5 comments:

nelly said...

conok tgk cter ni . .
dak2 kecik . .
hehehehe ,
enjoy jer

Nur Azila Ismail said...

hehe . same la taste kite . tp usop sontorian tu x tgk sgt

Lelaki Ini said...

hahaha
suke2 tgk kartun dulu2!
yg sekarang upin ipin jewk besh!

A.D.A.M. said...

Suka semua kartun ni! :)

hUrT gReEn aPpLe said...

betul2.. kartun sgt sronok!! hihi