Monday, November 22, 2010

Sedang Merindu...


Waaa... baru je berapa hari cuti sekolah, tapi dah mula rasa tak tau nak buat apa.. cuti macam lama lagi je ni.. haha.. biasa hari-hari jumpa anak murid.. hari-hari masuk kelas 3 Intelek.. sekarang dah rindukan diorang..sebelum cuti sekolah hari tu memang bz sgt2.. jadi guru kelas ni memang banyak betul kerja.. fail budak2 tu kena uruskan, bukan setakat dua atau tiga orang murid.. tapi 36 orang murid.. minggu terakhir sekolah yang sangat kelam kabut.. time tu la asyik tak dapat masuk kelas.. sampai budak-budak cari kat bilik guru.. (Cikgu bukan sengaja!!!) huhuhuhu..



Bila nak habis sekolah tu pulaklah banyak program nak dibuat.. nama aku ni tiap kali ada je program sekolah, mesti tersenarai sebagai ketua persembahan murid-murid sesi petang.. (penangan major muzik) aduhhhh.. nak latih budak2 ni buat persembahan bukan kerja yang mudah.. before cuti dah ada hari kanak-kanak, nak ajar diorang menari?? mak aih punyala payah.. dengan sibuk macam-macam kerja.. terpaksa jugak la handle latihan tarian diorang.. nasib baiklah budak-budak ni bersemangat.. kalau tak.. hmmm tak taulah nak jadi apa.. hehe.. bila tengok balik persembahan diorang, rasa seronok hasil kerja berbaloi2.. ahaks!



Hari terakhir sekolah.. aku still dapat macam-macam hadiah, nak kata harijadi.. dah lepas lama dah.. nak kata hari guru pun bukan.. tapi terharu sangat sebab budak2 ni tahun depan akan naik ke sesi pagi.. nanti mungkin tak jumpa.. sebelum diorang balik hari terakhir sekolah, sempatlah diorang dtg jumpa aku ni yang memang bz buat penyerahan fail-fail tugas.. tapi diorang sanggup cari aku merata sekolah..sedih2!! terharu sangat2.. aku ingat lagi dialog anak murid aku.. Yasmin >> "Cikgu, ikutlah kami ke sesi pagi tahun depan.. nanti kami mesti rindukan cikgu, siapa nak ajar kami menari nanti? teringat lagu belon yang cikgu ajar" huhuhu.. sedih betul aku. tapi nak buat macam mana kan?? adatla tu.. memang sedih sangat2.. bila time sorang2, teringat gelagat diorang kat sekolah.. dah macam kawan2 dah dengan diorang semua..

Tempoh setahun aku menjadi guru kelas 3 Intelek.. buat aku rasa seronok sangat dapat kenal dengan diorang ni semua.. tiap-tiap hari jumpa buat aku rasa lain bila sehari tak jumpa diorang.. bila kena gi kursus, jumpa balik diorang, siap peluk2 gi tanya mana cikgu pergi.. takkan lupakan anak-anak murid semua sebab diorang la yang selalu buat aku tersenyum.. hihi.. diorang jugaklah yang selalu menguji kesabaran aku ni ha.. haha!! sayang korang semua!! mmmuaaahhh... Thanks untuk hadiah2 yang diberikan, thanks untuk kad gergasi yang dihasilkan.. thanks untuk segala bantuan yang diberikan pada cikgu.. semoga semuanya berjaya menjadi orang yang berguna.. =)




Refleksi Hati...
Arezuera Ismail
23 November 2010
1.24 p.m

3 comments:

titirara said...

seronok jadi cikgu kan ? hehe , cite2 sy tu . hehe :D

Kak Wan Kamsiah said...

cikgu saya dah follow....jemput la ke rumah...follow saya balik

Arezuera Ismail said...

baik2.. =)